SUZUKICAVALCADE.BE

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Home Mijn Presentatie

Hallo,

Mijn naam is Yves Ik ben geboren in 1968.

Ik ben militair en ben wonend in Andenne. Ik ben er trots op een mengeling van onze twee gemeenschapen te zijn. En een zeer goede taalkennis van onze derde gemeenschap (Duits) te hebben.
Sinds ik 18 ben rij ik met de motor. Mijn eerste was een Honda VT500C.

Al snel merkte ik dat het geen motor voor mij was. Niet genoeg vermogen, schuurde aan alle kanten in de bochten, dus heb ik deze maar verkocht en een sportmachine gekocht.

Sindsdien, tot 2003, heb ik met het grootste deel van de Kawasaki sportmachines gereden, plus één Suzuki en één Honda.

In 1989 kwam een collega op het werk aangereden met een gloednieuwe Cavalcade LX. In het grijs.

Man, man, ik was er direct van weg. Bling bling aan alle kanten. Maar ik heb nooit de moed gehad om deze te kopen.

Ik was bang dat ik de snelheid en het circuit ging missen. Na twee ernstige ongevallen met de motor, een zware operatie aan de rug, en een lange revalidatie, merkte ik dat de houding op een sportmachine niets meer voor mij was.

Eindelijk was het moment er gekomen dat ik geen excuses meer had. En in 2003 reed ik met een Suzuki cavalcade LX Grijs mijn garage binnen. Ik was echt trots om eindelijk dat beest in mijn garage te hebben.

Ik ben direct aan de reparatie en restauratie begonnen. Helaas merkte ik snel dat ik mijn project moest opgeven, want de moto was in een veel te slechte staat. En ik ging weer snel op zoek naar een andere moto.

Een paar maanden later vond ik er uiteindelijk een mooie in Oostende. Ik ging er onmiddellijk naar toe en een kleine testrit van 10 km was genoeg om deze te kopen. Een bruine 88-LXE zonder enige toebehoren.

Snel heb ik me weer aan het werk gezet om de herstellingen uit te voeren en te restaureren. Met de jaren kwamen er verschillende accessoires bij.

Door vele opzoekingen te doen voor stukken, en informatie te verzamelen voor reparaties, merkte ik snel dat de onderdelen hier in België niet gemakkelijk te vinden waren. En weinig mensen iets wisten over deze machine. Zeker wat het onderhoud en dergelijke betreft.

Ik heb dus nachten verbracht met zoveel mogelijk informatie te zamelen, zowel in het binnen- en buitenland, over hoe de cavalcade te repareren, restaureren en zijn onderhoud te doen.

Langzaam werd ik de persoon waar vele mensen, zowel uit Vlaanderen als Wallonië, naar toe kwamen om reparaties en onderhoud uit te voeren. Of om informatie over deze machine te verkrijgen.

Ik heb dan besloten om mijn ervaring en die van anderen op de één of andere manier op het internet te plaatsen. En zo was het forum ontstaan.

Na dat ze weer begonnen zijn met Europese bijeenkomsten te organiseren ben ik er het eerste jaar direct naar toe gegaan. En sindsdien heb ik mij er nog meer voor ingezet om met ander personen uit ander landen dit jaarlijkse treffen in leven te houden en te organiseren.

En zo dan ook de aanspreekpartner werd voor België. Al enkele jaren hebben zowel Belgen als onze buitenlandse aanspreekpartners gevraagd om een Belgische site te maken. En na onze jaarlijkse treffen in Engeland heb ik besloten deze te maken.

Bij deze gelegenheid wil ik Pascal aka ‘micromobil2’ van op het forum bedanken om spontaan zijn hulp aan te bieden.

En zo in Europa (geografisch) weer verschillende site’s te hebben. Namelijk in Nederland, Engeland, Zweden, Finland, België en binnenkort ook weer Noorwegen. De bedoeling van deze site is het stimuleren van mensen die een Cade hebben om er een passie van te maken. Om te helpen wat het onderhoud betreft.En bovenal om deze machine niet stiekem te laten verdwijnen.

Zo, ik denk dat ik genoeg gezegd heb en ik wens jullie veel plezier bij het bekijken van deze site.

Opgelet: Ik weet dat ik niet perfect ben. Ik ben zeker “Aware” Zoals Jean-Claude Vandammen zegt. Als er zaken zijn die niet juist zijn. Of er mensen zijn die voorstellen hebben voor deze site, kunnen jullie me altijd contacteren.

Cavalcade-Yves    

 

Who's Online

We hebben 1 gast online

facebook

Last Update:
01-04-2020 11:08